Я лелеяла память любви

           Н.Бідненко

Я леліяла спомин любові,
Я тобі відпускала гріхи…
Обірвалася ніч на пів слові,
Захурделило наші шляхи.

То чому зазиміло так скоро,
Наче осінь не має снаги?
І душа вже втрачає опору,
І на серце гаряче – сніги.

Розтоплю, розжену і розвію
Передчасну зимову печаль…
Я кохання в долонях зігрію
І весною осяється даль.

***
Я лелеяла память о любви,
Я тебе отпускала грехи...
Ночь оборвана на полу слове,
И завьюжила наши пути.

Почему зазимИло? Пурга...
Вроде осень теряет силу.
И душа теряет опору
А на сердце горячем - снега.

Растоплю, прогоню и развею
Преждевременно эту печаль...
А любовь я в ладонях согрею
И весною засветится даль.


Рецензии