Одна из семи... укр

Одна із семи мільярдів!
У всесвіті - як пилинка. 
Пустили мене на Землю. 
Я - жінка.  Я - украінка.

По волі царя небесного. 
А міг би мене - німкенею. 
Або на доріг перехресті
рогатим лісним оленем. 

Або  у далекій Африці
дикункою у намисті
зробив би мене, милуючись. 
Бо наміри його чисті.

Чи можу я після цього 
на когось дивитись зверхньо?
Могла  б бути ким завгодно,
але то лише поверхня. 

Душа нам дана невмируща
однаково всім на світі.
Однакове для всіх небо. 
Однаково сонце світить.

Прийшли ми  на щастя й муки.
І хрест кожен  свій несе.
Чи то справедливо  кричати,
що я є понад усе?

10 вересня 2019 р


Рецензии