Росен Русев-У речки-В рекато-триолет ру-бг

У речки

Триолет

Всё ближе вечер, но ещё день,
И солнце воду золотит.
У речки от деревьев - тень.
Всё ближе вечер, но ещё день.
Гладь речки морщится, рябит,
И в небе облака, как щит...
Всё ближе вечер, но ещё день,
И солнце воду золотит.

В реката

Триолет

Превод: Р. Русев

Вечерта е близко, но все още е ден,
позлатява слънце водата
а под дърветата  е сянка.
Близко е вечерта, но все още е ден
заслепена реката потрепва,
а в небето облаци като щит.
Близко е вечерта, но все още е ден,
от слънцето водата е златна.


Рецензии