Над шляхом калина

1

Почекай, не скінчилося літо,
почекай, іще осінь мовчить,
і життя самотою повите,
і не хочу нікого любить.

Ще над шляхом незріла калина.
і роса холодить, не пече.
Почекай, скоро осінь прилине,
на твоє я схилюся плече.

2

Так неждано підкралася осінь,
Пожовтіли зелені гаї.
І очей ніби вицвіла просинь,
Та замовкли давно солов`ї.

Вже над шляхом розквітла калина,
Спілі кетяги гнуть до землі.
Безборонно лягла павутина
Сивиною на скроні мої.

Та якась у житті я несміла,
(Самотою сльоза запече).
Пригорнутись до тебе хотіла,
Та, чомусь, ненадійне плече.


Рецензии