Наступила Осiнь

Наступила Осінь.
Тихо пробігають дні.
Сумно-сумно так мені,
Бо погас вже літа промінь,
Стих птахів веселий гомін,
Осінь ходить по землі.

Золотава гостя
Полонила наший дім,
Стала як господар в нім.
Розстелила жовте листя -
Протирадло золотисте,
Смуток навіва на всіх.

Напоїла вдосталь
Землю луків і полів,
Щоб багато хліб родив.
Наче всемогуча постать
Увійшла в безмежний простір,
Сміливо панує в нім.


Рецензии