Я забув тебе спитати, чи вона мене кохала

Я забув тебе спитати, чи вона мене кохала,
та – невпевнена, вродлива, що приходила до нас,
та, що кожен раз про мене – ніби мимохідь – питала,
ти – сміялась і казала: «він – хороший», кожен раз.

А вона – робила вигляд, що питає – так, між іншим,
що питання – не важливе, просто ввічливість, і все.
А іще вона казала, що мої читала вірші,
і світилось розумінням добреє її лице.

Я чому тебе питаю про любов її таємну,
бо пригадую і вірю, що любов була-таки...
Я питаюся і бачу сум у погляді твоєму,
адже я не доторкнувся навіть до її руки...


Рецензии