Шепот през черковната апсида

Какво ли всъщност е добро? 
Любов ли е – да я забравя?
Навярно твоето ребро
избрал е Бог – да ме направи.

Дали е сбъркал, или не –
и днес едва ли ще  отгатна.
Стоя отвън – на колене
пред храма – с мисли непонятни.

Но вляза ли дори веднъж
за миг в олтарната апсида,
ще те дочакам – светъл мъж!
Не съм дошла, за да си ида.

Нима е свян, нима е грях
копнежът ми да те прегърна?
Аз вече знам защо живях –
сам Господ Бог при теб ме върна.


Рецензии