Холодний листопад

Сузір'я Хризантем засяяло розкішно
в садку, де вирував жасміну водоспад.
Ті квіти-зірочкИ турботливо і ніжно
від холоду й зими ховає листопад.
       Ще трохи - і в дощів посИвіє волосся,
       минуле стрімголов пірне у забуття.
       З сузір'я Хризантем колись розпочалося
       моє таке просте і непросте життя.
Коритися вітрам не хочу і не буду.
Хай стелить листопад у зиму свій місток.
Живу наперекір людському пересуду.
Тримаюсь за любов, мов за гілля листок.
       В сузір'я Хризантем я подумки полину...
       Там - зАвжди листопад і наш весільний вальс,
       і перший сніг в той день, коли наш син-хлопчина
       маленьким згортком щастя спав на руках у нас.
Все йде в житті по колу - так вже повелося:
то снігопад зими, то літа зорепад,
а я вертаюсь знов в мою щасливу осінь,
в сузір'я Хризантем, в холодний листопад.


Рецензии