Тоф

Коли настрій я мирний маю,
Карасі шкварчать до вечері,
То тихенько так йду, прочиняю
Я із кухні на двір двері.

Я задуху знести не в змозі
Зайде свіжість осіння, знаю
Зайде й він - ось уже в порозі
Та я добра, не помічаю.

Це не протяг, не морок ночі
Ніс вологий протис в шпарину
Мружить ласо ласкаві очі
Темно-карого в тон бурштину:
 
"Добрий вечір вам в вашій хаті
Я зайду, бо один сумую
Й лапи сунуться волохаті
(Та я в клопотах і не чую)...

Кавалер, в коробку з під туфлів,
Дарував мене юній панні
І я жив під  столом, на кухні
І ба, навіть, купався в ванні

А тепер вже під стол не влізу
І рости ще, напевно, буду
Тож зібрали мені валізу
На заслання, на двір, у буду.

Що ж, пропхаюся помаленьку,
Господиня мене не лає…
Може вкраду якусь пєчєньку
Вона добра - не помічає".


Рецензии