Вересень зi мною розмовляв

Вересень зі мною розмовляв
Стиглими солодкими вустами,
Гроном соковитим пригощав,
Вабив ароматними медами.

Заплітав волошки у вінок,
Дарував калинове намисто...
Ой, спокусник! Кликав у танок
Із вітрами теплими, вогнистий.

Спраглим листям тихо шепотів,
Чарував пташиними піснями
І мережив дивну казку снів
Зоряними теплими ночами.


Рецензии