Вересневе лiто

Ось, поглянь, як красиво сьогодні
Розлилася небесна блакить!
Сонце щедре - що ласки господні!
Радо пісня з грудей цебенить!..

Дзвінко шепче смарагдове листя,
Вітер подихом теплим зітхає,
Полуденна дрімота обійстя
У недільні обійми приймає...

Лише вітер, та півні нечастим
Кукаріканням тишу порушать.
Десь розмови далекі, і птаство
Розвело теревені на груші...

Любо так! Синє небо без краю -
Ні хмаринки, і сонцем умите...
А душа інтермеццо складає
З дивних нот вересневого літа.


Рецензии