уроки вокалу

Не вміє співати душа моя -
Лише горлає в мікрофон
Щодня ходила на урок -
Навчав відомий музикант

Репетував на неї він щосили,
Пояснював матерію високу:
Грав усілякі гами, акорди,
А вона зістрибувала з ритму

Мелодія в її думках блукала,
Не чута раніше від вчителя
І тут одне бажання виникло -
йому слова ті відшліфувати

Вона закликала його до залу,
Попросила зіграти хоч щось
Сама вхопила свій мікрофон
І заходилась гучно горлати

Він мовив їй: "Співай повільно,
Вслухайся в кожні слово, звук,
Відбий у такт пальцями рук!
Ти можеш краще! Я в це вірю!"

Щоб усе зазвучало ніжніше,
Заспівали вони в дуеті удвох
Два голоси зійшлись немов -
Стало тяжче їх відрізнити

І злилися вони в одне єдине,
В мелодію чудову і талант:
Великий впертий музикант,
і душа - його учениця

©Тамара Цегельнюк
25.09.2019


Рецензии