Смуги

Так бува, теперішнє й вчорашнє
розминулися в дорозі!
Чорно-білі смуги. Адже
рівновага-плутанина - досі.

Не чіпляйтесь за минуле,
не живіть обр;зами,
згадуйте хороше, миле,
щирим друзям ви не заздріть.

Вам, що небом послано нечасто,
все прийміть, немов належне,
все, що зроблено, - на краще,
хоч і буде складно, буде чесно.

І на долю ви не нарікайте.
Будьте в кожну мить щасливі!
Не судіть всіх за розплату,
за їх слабкості і часті і нечисті.

За улюблених боріться
Богом даним, щоби сил любили.
На слова і вірші не скупіться,
будьте ніжними із милими.

Як же просто жити радісно!
І захоплюйтесь закатами,
і закохуютесь всією страстю
у життя своє смугасте.


Рецензии