И Е ЕСЕН

Автор: Р. Русев               

Паяци нишки плетат,
чакат вятъра
да си тръгнат.
Идва края на лятото
и поемат на път..

Вече е есен,
вън духа силно,
брули листа
и ги гони по пътя.
Малки вихрушки
пак вдигат пепел,
суха тревата поляга
и между нея в жълто
редят се листата.

Кехлибара на гроздето,
ароматните дюли,
сочните ябълки,
на пипера върхара,
последните зелени домати
и бадеми отворили
зелена черупка.
Жълти листа се въртят
и към земята пътуват
Останаха само последните
лястовици наредени по жиците.
И е есен...


Рецензии