Довиждане август

Автор: Р Русев               

Присядам на топлата пръст,
въртят се край мен буболечки,
насреща параклисов кръст,
израсли кипари;си високо,
очи на светци,
тихо е...
и в душата местенце
за мир и спокойствие.;

Довиждане Август,
ми маха липата със вятъра
и напускат първите ли;сти короната.
Бадемът отронва   
по малко жълти листа,
смокинята наедряла ме мами
плод да откъсна,
да вкуся от нейната сладост
и напомня за топлата,
идваща есен.

Довиждане,
малко избързваш,
за къде ли си тръгнал,
рано е още,
под нозете още ми па;ри,
още прах има по пътя,
на каручките чува се песен,
конче потропва,
местят се циганите на топло,
идва среща със жълтолистната есен.


Рецензии