Бъди до мен до сетния ми дъх!

Автор: Генка Богданова

Заклевам те, не си отивай преди мен!
Недей! Не ме напускай докато съм жива!
Без тебе в ад ще се превърне моят ден.
Сърцето ми ще носи дреха от коприва.

Без теб ще опустее този земен свят.
Без теб, душата ми от мрак ще ослепее.
Животът ще е тъжен, скучен и без цвят,
без теб и птицата във мен ще онемее!

Бъди до мен и в радостни, и в тъжни дни!
Ти си моята опора, вдъхновение,
закриляш ме от злоба, подлост и злини,
предпазваш ме от грешки и падение.

Заклевам те, не пускай моите ръце,
до сетния ми дъх води ме през живота!
Когато спре да бие моето сърце,
тогава ще те пусна с мъка, с неохота.


Рецензии