Набатом вiддаються

 Не вбивай!
Книга Вихід.20:13

Суворо ці слова звучать,
в душі набатом віддаються
і струни її наче рвуться
а іноді зовсім мовчать.
Нікого начебто не вбила,
нема такого на мені гріха ,
хіба до бід чужих була глуха -
чиїсь слабкі не лікувала крила.
Хіба лише сокира убиває,
пістоль, гармата, автомат???
Слова скоріше від гранат,
душа й від слова помирає!
Гармати тіло розривають -
слова рвуть серце на друзки
і тягнуть, наче мотузки,
повільно, як отрута, убивають.
Не убивай ні зброєю ні словом,
язик то показник душі-
супротив Бога не гріши,
щоб жити мирно і з людьми і з Богом!


Рецензии