Осенние сюрпризы

Осінні сюрпризи

Увірвалась осінь в літо,
Ніби хижий звір;
Сіє дощ, немов крізь сито,
Холод суне в двір.

Вітром шарпає дерева
І плює в лице;
 Мовби Сніжна Королева
Шле нам холод цей!

На плоди, на цвіт яскравий
І до наших ніг,
Сипле осінь, для забави,
Мокрий, білий сніг.

Де ж ти, осінь золотава?
Де твоя краса?
Крижаніють вже отави,
Замерзає сад.

Подаруй нам дивні чари,
Поверни тепло!
Ми пробачимо всі чвари,
Ми забудем зло!
 
Жовтень 2013


Рецензии