Черн г в

А ви знаєте таке місто,
Що жевріє в хмарі легенд?
Де не буває ніколи тісно...
І тепло- щирий живе контингент.

Де сонце грається з сяйвом
На куполі, що з хрестом.
Там інколи пахне драйвом,
Коли стартує людський марафон.

Бував там колись Мазепа...
І кажуть- сховав скарби.
Та ще не знайшлася монета...
Бо Мотря пильнує роки.

Бував там колись і Глібов...
Кохав...та будинок вручив.
Так гарно стоїть під снігом,
Доживши сучасних днів.

На Київській є будинок.
Червоний такий... там Хряк
Зайти туди... то є вчинок.
Бо привід там ходить... жах.

У землі там живуть печери,
Що тягнуть у вир століть...
Там мощі лежать священні
І вічністю пахне мить.

Там велично мріють гори...
Що Болдині... в честь дубів.
Де підіймаються сходи
До вічності... із вогнів...

Ще кажуть...що там у кургані
Похований сам Ілля!
Той Муромец... дуже славний!
Гуділа під ним земля...

Ви знаєте? В тому місці
Величний задумався Вал.
Він всіх зустрічає при в'їзді!
Гарматами, що зібрав.

Дванадцять їх...надзвичайних.
Але... кажуть- ще є одна!
Дівчат, що збирає всіх гарних!
Для хлопців і для вінця...

Чарівне та світле місто!
І чорного в ньому нема.
Лиш назва затрималась міцно.
В честь князя його ім'я!

Найкраще у світі місто!
Чернігів- Король легенд!
Він вас захопить так міцно.
Це щастя у ваш вікенд!

25.09.2019

Т.Душа


Рецензии