Сыфай

Сыфай сэ уашъом сынэсынэу,
Жъогъо пшlыкlутlур къыхэсхынэу.
Гужъуакlэм дэлъэу къесхьыхынышъ,
Адыгэ нэпым хязгъэдэнэу.

Сыфай сэ шакlоми сыкlонэу
Тинарт лlыхъужъмэ саригъусэу
Щабзищэу къысфагъэшъуэшэщтхэр
Уцышъо ныпым езгъэпшынэу

УэЛлэхьэ къекlум!
Дэхэдэдэм!
Тикъушъхьэ мэзмэ яшъо дештэ
Сыфай кlэлакlэмэ аlонэу:
-Сыфаеп къамэм! Ныпыр сэштэ!

Къэнагъэ Хабзэр тыухъумэнэу
Мамыр къебэкlэу тидунай
Тилъэпкъ цlэ дахэр агъэlонэу
Ащ гукlи, псэкlи сэ сыфай.

17.09.2019 илъ.
къ. Тэхъутэмыкъуай


Рецензии