Акчасыз бер яшэп булмый...

Отпускы бик тиз утте.
Эшкэ тагын чыгасы.
Эшкэ чыкмый утырып булмый шул.
Юк шул ашатучысы.

Заманалар узгэрделэр.
Бэйлэнгэн акчасына.
Трудадинга тамак туя.
Эшлэп уз бакчандагына.

Тир тугеп жэен эшлэсэн.
Бэрэнгесен устерсэн.
Печэнен чабып киптереп
Сэндерэгэ мендерсэн.

Мал тотып , тирес чыгарып.
Бишь чилэк тирен чыкса.
Шул вакытта ач калмассын.
Ходай исэнлек бирса.

Но акчасыз яшэп булмый.
Кон саен кирэген чыга.
Машинамнын трубасыннан
Жил тотен булып оча.

Бэрэнгене тэгэрэтсэндэ.
Ул бит бердэ балланмый.
Тэмлелэтеп чэй эчергэ.
Тамак шикэрен сорый.

Оныклар сорый канфитлар.
Йогурт, жвачка, прэниклар.
Акчаны житкереп булмый.
Курэсен куп кэмитлэр.

Эшкэ чыкмый бер булмый шул.
Отпускым да тиз утте.
Налоглар да килеп тоште.
Булган акчамда бетте.

Акча дип тэ тугел эле!
Эшлибез пенсиягэ.
Эшли эшли ометлэнэбез.
Бер заманын чыгырга.

Пенсия куп булмасада.
Хокомэт ярый бирэ.
Ачлы туклы яшэмэскэ.
Рэхэт курми улергэ.

Акча саный йорэнэбез.
Остарып нык бетэбез.
Шул акчаны сузып булэ.
Экономист булып бетэбез.

Дипутатларга эйтер идем.
Бик матур сузлэремне.
Ну аларны кем аннасын.
Бер коту  жулэрне.

Кайдан инде аннасыннар.
Ничек начар хэлебез.
Куткэ ыштан ямап киябез.
Тишелеп килэ тезебез.

Ямый ямый бюджетны без.
Ойрэнеп кенэ беттек.
Ике менгэ яшэргэдэ.
Киеп йорергэ итек.

Сэлэмэтлек кайдан килсен.
Витамин житмэгэндэ.
Картлык килде, ач ишекне.
Эйткэннэр тикмэгэнгэ.


Рецензии