Почему мне не хочется радоваться

Чому мені не хочеться радіти

Чому мені не хочеться радіти?
Чому так тяжко? Чом душа болить?
Чи спрагле літо, сонцем перегріте,
Цей смуток навіває кожну мить?

Чи може син страждає у неволі?
А серце ж матері чутке, як вірний пес!
Якої ще мені чекати долі?
Діждуся милості, нарешті, від небес?

А десь війна чужих дітей катує,
Мов дикий звір, - невинна ллється кров!
І телебачення нам день у день звітує,
Яку ми платимо ціну вже за любов!

Любов до України, до Вітчизни, -
За неї сотні хлопців полягло!
Всі патріоти, хоч за віком різні,
За ними плаче місто і село.

А тим, хто втратив дах над головою, -
Що їм робити, жити далі як?
Не кожен у руках тримає зброю,
Та говорити кожен тут мастак.

Так ось у чому справжня є причина,
І смутку, і тривоги, і жалю, -
У небезпеці рідна Батьківщина
І люди всі, яких я так люблю!
               
Серпень 2014               


Рецензии