Вот как яsо бывает!

Нымае ныц уvэ ятвягыj

Я был кагда-та рускіj человек!
Ну, как все чукчы тіпа да j татары.
Бо ек і с кым ты будыш в маскалех,
В казармы, розмовлеты, бы в Опадыsах.

А потом шэ аv дэся 30 лет
Ек бы слуvыв vэ в рускам граде:
Ты пішеш на понятном языке v,
А не каком-то там діjлекте.

О так от vурналістіка мынэ
Зробыла екся прамо j ны етвегом.
Да вот вырнувся у свое сылцэ –
І, шо, па-руску будіш печь блінэj?

Ну, j думаю уvэ давно, бы люды.
Бо ек тут шэ шо вкыныш от на уvын.
Смытаны з еблыком сусід подасць тібе?
Іль прам-такы j sэ скэлька грушок?

Ах, рідная мое зымле!
Да скількы v гэто длытысь будэ
Такэ во бызрасудство?
Ну, сповныця 6 вэсн –
І ты уvё, бы j шалапуты.

Згыбае хаj твоя культура.
Вона v чуvых ны поповнее.
Так думав vа іj Караткевіч.

...а в нас знаjшлася вот шэ j лялька.
Іс пінскаj шляхты!


Рецензии