неврубога

віршами стисни руки в кулаки,
якщо тобі буде потрібна допомога
навчись: вір в себе, в шкіру, в очі та кістки,
але благаю я, не вір у бога.
всміхнись та йди вперед, міркуй, живи,
збирай людей, як квіти у букети
і пам'ятай -- не має значення якщо з тобой на «ви»,
коли не знаєш сам, що є ти.
у кожного за спиною є досвід свій
він різний: довгий, гнучкий, слизький та тягучий.
по мрії треба бігти, йти, кидатись за обрій,
та ж пам'ятати - гибель неминуча.
що маю я сказати про життя?
ніхто нічого тут не розуміє.
без полум'я не буде багаття,
живи й кидай туди всі заповітні мрії.


Рецензии