Осiннiй монолог

В Осені знов нарікання до Літа:
Зовсім у нього розбестились діти!
Галасу, пустощів надто багато!
Треба ж  до школи мерщій поспішати!

Звісно, потрібен для всіх відпочинок:
Тільки не треба шукати причини,
Щоб залишалася й досі ця спека:
Перевтомитися є небезпека!

Дуже розважлива в Осені мова:
Тільки не слухає Літо промови!
Звісно, збиратися треба в дорогу:
Суму ж немає в очах і тривоги.

Ще повертатися буде наразі,
Тому тримати не хоче образи.
Бабине Літо ще матиме змогу,
Якось спинити сумні монологи.

Осінь розумна, чи дасть свою згоду?!!!
Гарно в душі, коли тепла погода!

31.08.2019


Рецензии