Крысцина. Текст песни. На белорусском языке

Бывае таямнічая хвіліна
Калі не чуваць птушыных галасоў
Прашэпча вецер ласкава: «Крысціна!»
Адкажа рэха звонкае з лясоў.

Прыпеў:
Крысціна - смех крыштальны з пералівам,
Крысціна - светла-русая каса,
Ты стройная як над ракою ива,
Крысціна - Беларусі ўсёй краса!


Сцяжынкай да ракі вядзе нізіна
і толькі ўстанеш ты ў беражка
Хвалямі імя светлае «Крысціна»
Прашэпча серабрыстая рака!

Прыпеў:
Крысціна - смех крыштальны з пералівам,
Крысціна - светла-русая каса,
Ты стройная як над ракою ива,
Крысціна - Беларусі ўсёй краса!


Адчуўшы стомленасць ад дарогі
Напіцца да крыніцы падыдзеш
Вада з цурчаннем б'ецца аб парогі
і ў ім Крысціны імя пазнаеш

Прыпеў:
Крысціна - смех крыштальны з пералівам,
Крысціна - светла-русая каса,
Ты мора бурная падчас прыліву,
Крысціна - Беларусі ўсёй краса!

Дата сочинения  09.08.2019г.


Рецензии