Хатынь. Текст песни. На белорусском языке

Колькі будзем жыць
Трэба не забыць
Гора беларускіх хат
ў памяці людзей
Хто губіў дзяцей
Той забойца, ня салдат

Прыпеў:
Сонца зноў у зеніт,
Вецер напаіць
Горка як віно
Палын
З намі назаўжды
Памяць той бяды,
імя той бядзе - Хатынь

Колькі будзем жыць
Мы з рамонкаў віць
Будзем тут вянкі
На памяць
Руский, беларус
Слёз Хатыньскіх густ
Нас аб'ядноўвае з вамі

Прыпеў:
Сонца зноў у зеніт,
Вецер напаіць
Горка як віно
Палын
З намі назаўжды
Памяць той бяды,
імя той бядзе - Хатынь!

Сонца чорны дыск
Нібы абеліск
Трубы печаў аглядае...
а на злосць вайне
Зноўку па вясне
Белы бусел прылятае. …

Прыпеў:
Сонца зноў у зеніт,
Вецер напаіць
Горка як віно
Палын
З намі назаўжды
Памяць той бяды,
імя той бядзе - Хатынь!

Дата сочинения  06.08.2019г
Экспертная корректировка текста на белорусском языке:Томина Кристина Сергеевна (г.Новосибирск).


Рецензии