В чём причина?

В чому причина?

Саджала я картопельку рядами,
Полола бур'яни там, з краю в край,
Її я поливала вечорами, -
Надіялась, що буде урожай.

Та виросло, чомусь, одне бадилля,
А на корінні – тільки лиш горіх;
Чи, може, то було таке насіння,
Чи маю я якийсь великий гріх?

А може їй земелька не підходить,
Чи мало напувалася дощем?
Та відповідь далеко вже десь бродить,
А в серці – тільки гіркота і щем.

Так часто у житті у нас буває, -
Не маємо подяки за труди.
Про що тут річ, я певна, кожен знає…
Та змовчу я, щоб не було біди.

Серпень 2013


Рецензии