До чого котиться вже свiт?

Заставляють ідолів підносить,
І поклонятись їм з шести вже літ.
Хто заставля про це і просить?
До чого котиться вже світ?

Хто заставляє це робити?
А де ж свідомість вчителів?
Скільки Вкраїну вже ганьбити?
Чи нарід зовсім вже здурів?

Дитя ступає на стежину,
За шкільну парту хоче сість.
Замість любити Україну –
Ідолів славлять натомість.

Невже підказує так совість,
Й сумління так до цього зве?
Де ваша гідність і свідомість?
Чи душа – дзеркало криве?

Яка ганьба і який сором!
Які ж бо зерна будуть засівать?
Як йтимуть з дітьми шкільним двором?
І що буде з тих зерен проростать?

Невже нема їм що сказати
Про школу,дзвоник,перший клас?
Сміття як можна засівати?
Питаю вчителі я вас!

29.08.2019 р.


Рецензии