Хто дозволив?

Хто наругу над славнем дозволив?
Хто дозволив злочинний цей крок?
Хто Кароль для славня оголив?
Чи сягнули від цього зірок?

Хто дозволив над славнем знущатись?
Невже славень для них – це ніщо?
До святого як можна торкатись?
І в репі ж бо мова про що?

З споконвіку такого не було,
Щоб славень нівечили так.
В кого ж думка така промайнула,
Щоб з славня робити репак?

Чи наказані будуть злочинці?
Чи визнають свою вину?
Чи змовчать і про це українці
Й проковтнуть знову смак полину?

27.08.2019 р.


Рецензии