Украiна

Україна – не повія
Й не помийна яма!
Щоби той же,хто назвав так,
Навіки затямив!

Україна – цвіт калини,
Ріднії Карпати.
Україну батько з сином
Взялись захищати.

Україна – слово й мова,
Що линуть усюди.
За Вкраїну у бій пішли
Небайдужі люди.

Україна – сонце й небо,
Повноводні ріки.
Буде жити й процвітати
Вкраїна вовіки!

Україна – ясні зорі
І безкрає небо.
Зичу я їй щастя й долі,
Бо в цім є потреба.

Україна – гнучкі верби
Й зелений барвінок,
Але ж враг її ж бо стер би
З лиця і сторінок.

Україна – жито в полі
Й колоски пшениці.
Україні жити в волі
Й воду пить з криниці!

Україна – квітка ніжна
В квітучому саді.
Україні жити вічно
В любові і ладі!

Україна – рута-м’ята
І чебрець духмяний.
В боротьбі своїй завзята,
Й народ нездоланний.

Україна – вишиванка
Й тополі високі.
Вона не є самозванка!
І лани широкі.

Україна-рушник й образ
На стіні й покутті.
Українцям жить на волі -
Не в кайдан закуті!

Україна – соловейко
У саду вишневім.
Дуже мила  рідна ненька
В цвіті яблуневім.

Україна – рідна пісня,
Що ллється усюди.
Україна НЕЗАЛЕЖНА
БУЛА Є І БУДЕ!!!

24.08.2019 р.


Рецензии