Вай эрсашха лув

Шу-гойтамаш  зувш, царех зем боаккхаш.
Со кхув хьал, са уйла а хувцалу.
Нах даим хиннаб шоай дар доаккхаш.
Цкъа дикадар даь, сиха-м дицлу.

Iобежар са дега тIара тIадам.
Са бIаргашка хий латтац, цIий.
Селлара дукха тух тийса гIадам,
Тахан дIамала тугац хий.

Фу де аз? Фу даьд аз? Фу хиннад?
Са кхолламаш селлара дорх хинна.
Са ханара бераш хьалкхийнад.
Дика да-кх царех хьакимаш хинна.

Баргбий-те пайда, аз ала мегий?
Ма-могга эрсашха  лув.
Наьна меттах тахан саг хьогий?
Шоага лув со, лакъар шун дув?

Вай оала, гIалгIай да, со цох тешац.
Вай лебу мотт, эрсий мотт ба.
Вай тахан гIалгIай меттал дешац.
Из яхилга, мотт, бенна ба.

ГIалгIайче, 23. Мангала бетта 2019 шу


Рецензии
Вообще-то ЗДЕСЬ " стихи.ру"- Ваш язык мало кто понимает, тем более- читают. Делайте переводы- будет больше читателей. А так- зашел к Вам- посмотрел, ничего не понял, время зря потрачено, настроение испорчено!!

Лариса Геращенко   23.08.2019 13:46     Заявить о нарушении