Мерцхала халхараш

Мерцхалаш  кийчо йеш доахк, наькъах тийша,
Шоай жутта  халхараш сона хетадеш.
Вешта гуйрен жуккаргаш  бадаш ба бийша,
Комараш мангала  хьувкъаш йоахк беш.

Тедаш латт сигале, хийла аре а тедаргйа,
Ер аре йизза хьал lаьржа гlаттад хутт .
Хац сона укх дега са, цlаьхха фу хетаргда,
Ткъовроша дагарйеш эйлуш латт бутт.

Са гlайгlа йоазон меркх  йузаргйа тешшаме,
Мерцхала халхараш – къоастара куст .
Йувцаргйа lадика аз дог чlехкош, безаме,
Лархlа дийзад дага мел доагl укх гуйра йуст .

Мерцхалаш кийчо йеш доахк, наькъах тийша,
Шоай lаьржа халхараш сона хетадаь.
Йуцаргйа lадик цар, ди доаккхаш хийша ,
Беттала бийса са къин лотайаь.

Гlалгlайче, 23. Мангала бетта 2019 шу


Рецензии