По над заричком туман

По над заричком туман
Плута ничь сызэнька,
Зажурылась пид викном
Дивка молодэнька.

Ой, чи прыйдэ тий козак,
Що моргав бровою ?
А бо може дэсь гуля
Вин уже з другою ?

Чипурылась мабудь зря,
Косы роспустыла,
Плэчи шёлковым платком
З вэчира покрыла.

Прыслухайиця, трымтыть
Сэрцэ наче птаха,
Та колы ж мылькнэ у тьми
Вышита рубаха ?

Прытулыця швыдче вже,
Та объяты жаром,
Хай горыть в ёго  грудях
Сэрцэ як пожаром.

Щоб дыхання мылого
Щёкы опалыло,
Та коханню сладкому
Ничкы ны хватыло...

А надвори витырок
Ставни колыхайе,
Що дивчина ждэ ёго
Вин може й ны знайе.

19.08.2019.


Рецензии