Мангала комараш

Мангала комараш аре хьалйизза,
Суртанча дуллаш сурт хоза воалл.
Ер деррига адам маца даргда дизза,
Чубеллача нидз, мухь гиболл оал.

Мангала комараш йилбазо хьеста,
Из бахьан долаш уж селлара lаьржа.
Ма кхера бераш, шо лергдац дерста,
Йаl шун, йаl шун мерза вахар маьржа.

Тугаш деттарг, йилбаза новкъост,
Во дlааргдаьлча, дика денадац.
Дикачун тlехьа даим хилва бокъост,
Комараш чамош бос а бовргбац.

Бос а бовргбоацаш из lаьржа комар,
Китаба дош аьнна марка ма йаа.
Йилбазо кхувдаргйац шийгара тlоамар,
Сердалон нидз дукха ондагlа ба.

Гlалгlайче, 19. Мангала бетта 2019 шу


Рецензии