Дивлюсь я на нeбо...

Дивлюсь я на небо та й думку гадаю.
Чому я не сокiл, чому не лiтаю?
Чому менi Боже ти крилець не дав?
Я б землю покинув
i в небо злiтав!

Далеко за хмари, подальше од свiту.
Шукать собi долi, на горе - привiту.
I ласки у зiрок, у сонця просить.
У свiтi їх яснiм все горе втопить.

Бо долi ще змалку здаюсь я нелюбий.
Я наймит у неї, хлопцюга приблудний.
Чужий я у долi, чужий у людей!
Хiба ж хто кохає нерiдних дiтей?
Чужий я у долi, чужий у людей!
Хiба ж хто кохає нерiдних дiтей?



Слова Української народної пісні -
"Дивлюсь я на небо..."


https://youtu.be/Qn5tBOGvfOc


Рецензии