Begonia

BEGONIA
Ktoz begonii
nie zna przyjaznej
Ilez wnosi radosci
slonecznym
blaskiem oczek
odslonietych
wnetrz kwiatow
Mozna byc pewnym
ze nie zniknie
nie podzieje sie
po silnej ulewie
czy spiekocie
W jezyku kwiatow
zdaje sie
mowic do nas:
Badz dzielny pieknem
ktore ci przypadlo
bez sladu wymagan
czy wysilku
tak jak ja
20.09.2016
***
HPD


Рецензии
REWELACJA! Brawo!

Алла Польская   04.09.2019 00:39     Заявить о нарушении