Ирсе дахар

Буьйсанна стигалла хьоьжуш,
Хьоменаг хьун ойла еш,
Сийна ц1е летара кийрахь,
Хьуна ас са гатта деш.
Наб ца кхетш, Делиг ас доьхур,
Везан Дел лар велахь и.
Тхойшинна некъаш ца хедош,
Тхойшинна барта цхьаъ беш,
Дахийта ирсе а, дукха
Вовшашка сий а лар деш.

Хьо вацахьара а, хуара дацар
Сел ч1ог1а адам соьга дезалур дари те?
Сан дагна йиллина хьа ц1е бе яца,
Хьоьца бе дац сан ирсе дахар

Геналло хьега йо со,
Амма, хьан мерза аз хезча...
Ц1и ловза долу, самукъа долу.
Вайшинна безамна
Цхьаа ца оьша.
Везарг сан тешалахь соьхь.


Рецензии