Богове

Греят каменни куполи в бяло,
златни кръстове горди блестят,
с меден глас е камбана запяла
и разлива  над нас  благодат.

А насреща стърчи минарето
и джамията лъсва кубе.
Полумесецът гледа към Мека,
с бляскав сърп свода син да подпре.

Всеки храм се напълва с миряни
и запяват  молитви уста…
Мюсюлманите слушат Корана,
Християните славят Христа…

Благославят доброто съседство
Всеки вярващ от своя си храм
и над Болгар сияе небето –
Боговете щастливи са там.
10.08.2019г.

 


Рецензии