Тiльки мовчання

                «… Судилось так – вгамовуючи спрагу,
                З одного джерела життя
                Нектар з отрутою замішаний я п’ю…»
                (Франческо Петрарка)

Не кажіть мені нічого про крейцери,
Які ховають у своїх волохатих сумках
Кенгуру – громадяни держави незайманості,
Мовчіть про сліди на воді,
Які лишає своїми лапами
Вухатий звір Сіріус.

Не кажіть мені про королів Гімалаїв –
Білої країни вічної тиші –
Їм затісні їхні мідні корони:
Не для таких черепів мовчання ковані.
Хто вчив їх тримати молоти
У кузні одвічного Агні-хотара –
Посланця до ласих богів-дармоїдів?

Не кажіть мені про око
Лисого розбійника Неба:
Надто хиже воно й невблаганне,
Надто сині його зіниці,
Надто рідко воно дощем плакало
Над землею, що давно висохла
Від сподівань гарячих і марних. 

Не кажіть мені про Золотий Вік –
Я досі з чорнозему викопую
Його уламки блискучі
І несу їх на торжище –
До лісу жадібних липких пальців.


Рецензии
Артур, здравствуйте! Благодарю вас за мудрые строки!
С уважением,

Галина Алексеевна Высоцкая   11.10.2019 03:49     Заявить о нарушении
Спасибо за отзыв и понимание!

Артур Грей Эсквайр   11.10.2019 10:33   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.