Роздуми

Буває, нібито завмираєш
Серед життя і людей навколо.
Раптом голову набік схиляєш
Та прислухаєшся, що там нового.

Там, в глибині, йде серйозна робота:
Зріє, дорослішає душа.
Наче у ляльці комашина істота
Вирощує собі барвисті крила.

Прискіпливо візаві обираєш,
Тонкіше що хочеться відчуваєш.
І тим, що всередині починається
Ділитись не намагаєшся...

Носиш себе мов крихку порцеляну
Без метушні та страхів.
Викохуєш душу свою срібляну,
Мрієш стати одним з птахів...

З тих, на яких задивлявся з землі
Та думав, що не такий...
Але не спіши, всьому свій час
Прийде і твій...


Рецензии