Гра-7

Всесвіт - це відкрита книга,
Тільки варто пролистати,
Невідоме в нім - інтрига,
Щоб охочим відшукати.

На загадку є відгадка,
А питання містить вповні
Відповідь, що наче кладка
Береги єднає в повінь.

Таємниці - прагнуть світла,
У затемнених куточках,
Наче свіжого повітря -
Ждуть наступного листочка.

Передбачені питання -
Містять відповіді кволі,
Слинять пальці і листають
Покоління мимоволі.

Проте спраглих і охочих
Пережовувати теми,
Меншає, лиш одиночки -
Застрягають у дилемах.

Не тому, що книга товста,
Що знання - не здужа череп,
А тому, що в ній й насліп
Не знайти того, що треба.

Бо з усіх питань назрілих,
Лиш одна турбує з часом,
З Всесвіту, як з божевільні,
Утекти б кудись дочасно.


Рецензии