Гра-6

Якщо граєш з невідомим -
Й до кінця незрозумілим.
Лиш тому, щоб збить оскому
І в очах здаватись смілим.

Значить, зваживши весь ризик,
І можливості нікчемні,
Знаєш, що не метафізик
Ворог твій, й не буде певним.

Може, гра - це не розвага,
А серйозніша з баталій,
Де у хід іде зневага
Й неприборкана зухвалість.

Може, гра буде не грою,
А чеканням самострати,
Може, в правилих двобою -
Лиш одному можна грати.

Може, правил не існує
Ні для кого із гравців,
Править той, хто домінує,
Над регулами сліпців.

Може, гра - це хитрий засіб
Для запудрювання мозку.
Нагорода - це шмат мяса,
Що жартує з себе плоско.

Гра, яка не буде грою,
Як на кін життя цілком
Треба ставити порою,
Хоч супроти - кіт з мішком.

Гра з таємним й невідомим,
Що не знає до кінця,
Чому мусить послідовно
Зводить з розуму гравця.

Гра, котра не має граней,
З памяті завчасно стерта.
Де лишається реальним
Тільки програш як факт смерті.


Рецензии
А в чому жарт
Або хоча б гумор

Александр Левчук 2   03.08.2019 15:45     Заявить о нарушении