М. Волошин

З Росією вже скінчено. У небутті-житті
її ми проголосували і проговорили,
пролузали, пропили, проплювали,
зашмаркали на площах у смітті,
розпродали на вулицях ми радо, -
кому землі, республік, та свобод,
прав громадянських? Вотчину народ
сам виволік на гноїще, як падло.
О, Господи, розверзни, знищ, навчи
нашли на нас вогонь, і язви, і бичі,
германців з заходу, монгол зі сходу,
віддай у рабство знов, у вічну несвободу,
спокутували щоб смиренно і востаннє
гріх Юдин, поки Суд Страшний настане!

МАКСИМІЛІАН ВОЛОШИН

(1877, Київ-1932 - видатний російський поет, представник символізму і
акмеїзму, перекладач, тонкий художник-пейзажист, блискучий  критик, громадський діяч українського походження. Дитинство - в Таганрозі, Севастополі, Феодосії. Потім Москва. Після 1917 року – Крим, Коктебель, де був похований і де сьогодні знаходиться його будинок-музей)


Рецензии