Эмили Дикинсон. Кто в церкви субботу блюдёт

Emily Dickinson. Some keep the Sabbath

Кто в церкви субботу блюдёт –
Я дома её соблюдаю,
Дрозд певчий – хорист у меня,
Сад свой за собор почитаю.

Субботу есть чтят в стихаре,
А крылья – моё облаченье,
Мне звон колокольный церквей
Заменит здесь сторожа пенье.

Здесь проповедь Бога, Отца,
Она не длинна никогда,
В конце не лечу в облака,
А двигаюсь только всегда.

Some keep the Sabbath going to Church --
I keep it, staying at Home --
With a Bobolink for a Chorister --
And an Orchard, for a Dome --

Some keep the Sabbath in Surplice --
I just wear my Wings --
And instead of tolling the Bell, for Church,
Our little Sexton -- sings.

God preaches, a noted Clergyman --
And the sermon is never long,
So instead of getting to Heaven, at last --
I'm going, all along.


Рецензии