Поклон пред тебе, мамо!

В памет на мама
Автор: Генка Богданова

За хлябът ти, вгорчен от сълзите,
за дните ти и нощите – безсънните,
за блясъкът помръкнал във очите,
приличали си някога с звездите,
за отлетяла ти, трудна младост,
за краткотрайната ти радост,
за потта, проливана в полето,
за днешните ти болки във сърцето,
затуй, че ти живот ни подари
и ни възпита честни и добри,
за нашите отгледани от теб деца,
поклон ти правя, майчице добра!


Рецензии