Рамень чернолесья

Нареченная именем таинства,
всей впитавшей планет сакральностью,
будет часто нести ответственность
и встречаться с спонтанной крайностью...

Как там в сказках,
спроси откровения,
говори со своей подругою,
так наверное будет правильно -
солнцем греть, а не силы вьюгою...

Правда косит, подпорки сбиваючи,
если даже шептать вполголоса,
из семейной традиции лицами,
струн играя на тонком волосе.

В этом воля, эмоций реакции,
рассудить миротворчеси чаянья,
с той активности силой могучею
энергетики всплеском качания.

Притянуть магнетически волнами,
чаровать красотой с придыханием,
обволакивать шелком слабости,
под эгидой великого знания.

Харизматика качества лидера,
превосходство эмоций горячности -
путь достойный основы любительства,
излучаемый акт невербальности...

Путь другой из преамбулы мудрости.
Ведь она завсегда избирательна.
В широчайшей душе всеобьемлющей,
тяготеет она к познанию.

(перевод нужно дотачивать напильником, давно не практиковал белорусский)

Нарачоная імем сакрамэнту,
ўсёй ўвабрала планет сакральнасцю,
будзе часта несці адказнасць
і сустракацца з спантаннай крайнасцю...

Як там у казках,
спытай адкрыцьця,
Гавары са сваёй сяброўкай,
так напэўна будзе правільна -
сонцам грэць, а не сілы завіруха...

Праўда косіць, падпоркі сбиваючи,
калі нават шаптаць напаўголасу,
з сямейнай традыцыі асобамі,
струн гуляючы на тонкім воласе.

У гэтым воля, эмоцый рэакцыі,
рассудзіць міратворчасці спадзяванні,
з той актыўнасці сілай магутнаму
энергетыкі воплескам Качанаў.

Прыцягнуць магнетычна хвалямі,
чаравала прыгажосцю з прыдыханнем,
ахінаць шоўкам слабасці,
пад эгідай Вялікага ведынья.

Харызматыка якасці лідэра,
перавагу эмоцый гарачнасці -
шлях годны асновы аматарства,
выпраменьваны акт невербальнасці...

Шлях іншы з прэамбулы мудрасці.
Бо яна заўседы выбарчая.
У найшырэйшай душы всеобьемлющей,
імкнецца яна да спазнання.

(в идеале - совсем не то, рамень чернолесья - обитель Велеса (Пана),
но так уж вышло, что про сябровку-партизанку)...


Рецензии