Йому цей липень був потрiбен, як жоден iнший

Йому цей липень був потрібен, як жоден інший місяць року.
Можливо, він терпів весь рік заради спеки днів липневих,
заради променів безжальних, котрих не зупиняли навіть
фіранки темні, найщільніші, які б і вічність зупинили.

А липень видався на славу – і спека, що прийшла з Європи,
відповідала кращим мріям, тим, сокровенним, потаємним,
які не висловиш нікому… І промені, що йдуть із неба,
так падали на світлі смуги, що смуги променіли світлом.

Він саме так хотів і мріяв, і саме так усе і сталось.
І чоловікові для щастя так мало іноді потрібно...
Пекуча спека із Європи. Гаряче небо понад містом.
І промінь, що осяяв смугу її оголеної спини...


Рецензии