Ой, лiтечко, зелене та барвисте...

             ***
Ой, літечко, зелене та барвисте,
Радіє світ тобі, радіє вся земля,
Роса в траві-розсипане намисто,
Як той квітучий ситець, поле іздаля...
Всього в тобі достатньо- світла і тепла,
В обідню спеку річки прохолода,
Черешень, вишень райська насолода,
Ти рідна матінка, не мачуха ти зла...
І звірі й людоньки завдячують тобі,
За теплі ночі зоряні, за вітер,
За спів пташок в ранковій млі,
За луки запашні, за трави, квіти...
За те, що в гомінких містах, в селі
Тебе очікують дорослі й діти,
За літні зливи, мов стіна,за грозові дощі
Рясні, врожайні,теплі, світлі, чисті,
За шурхіт віт, збентежених вночі,
За сум пожовклого від спеки листя...
Ой, літечко, зелене та барвисте,
Будь лагідне,прошу,затримайся в краях,
Поглянь, яке ще свіже в дуба листя,
Яка краса співа ще, дихає в полях...

             ***


Рецензии
Мої оплески!!!
:)

Виктор Сталь   26.08.2019 03:29     Заявить о нарушении
Мой дорогой гость и друг Виктор! Спасибо за эмоциональный отзыв на мой украинский стих. Всего самого-самого наилучшего. Донецк с теплым приветом.

Ирина Боговина   27.08.2019 20:10   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.