А. С. Пушкин. Што з iмем табе маiм?

Што з імем табе маім?
Яно памрэ, як тлум растайны
Ад хвалі, лятонцай на бераг дальні,
Як гук начэй у лесе глухім.

Яно на памятным лістку
Пакіне мёртвы след, падобны
Узору надпіса труны жалобнай
На моў, незразумелым завітку.

Што ў ім? Забытае даўно
Увасабленне дзей пякотных,
Тваёй душы не дасць яно
Той чысціні, тых дум высотных.

Ды ў дзень згрызот, як ціш замкне,
Прагавары, дзе свет вякуе;
Скажы: ёсць памяць пра мяне,
Ёсць недзе сэрца, дзе жыву я...



(1799~1837)


Рецензии